Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi |

Conferinţe

În zilele noastre, activităţile de educaţie şi cercetare moderne sunt dependente de o infrastructură de comunicaţii de mare viteză şi de reţele de calculatoare bazate pe cea mai nouă tehnologie. Design-ul (proiectarea), implementarea şi administrarea unor astfel de reţele, împreună cu dezvoltarea de noi domenii de aplicaţii nu sunt posibile fără o bună cunoaştere a domeniului reţele de calculatoare.

Ce-a de-a doua ediţie a Conferinţei anuale RoEduNet, organizată în Iaşi de Sucursala Iaşi a RoEduNet şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, sub egida Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu sprijinul partenerilor şi sponsorilor, a oferit oportunitatea schimbului de informaţii în domeniul reţele de calculatoare: aspecte tehnice şi strategice, subiecte legate de comunicare şi aplicarea lor în educaţie şi cercetare.

Ca şi la prima ediţie organizată de către RoEduNet Cluj, acest eveniment a oferit un cadru propice pentru reunirea mai multor personalităţi marcante din domeniile tehnologiei informaţiei şi comunicaţiei digitale şi a permis schimburi de idei şi experienţe, importante pentru noi şi pentru toţi participanţii.

A 10 ediție a Conferentei Internaționale RoEduNet a coincis  cu o altă aniversare importantă pentru activitatea de educație și cercetare în tehnologia rețelelor de calculatoare, 20 de ani de la prima  conexiune din România cu rețeaua de educație și cercetare din Europa.

Această conferință a avut un caracter internațional, peste 45 de lucrari din 7 țări  au fost prezentate  pe parcursul sesiunilor, acoperind o varitate de aspecte, pornind de la New and Alternative Technologies și terminând cu  Social Aspects of Networking Environment Today.

Detalii se pot găsi pe site-ul official al Conferinţei RoEduNet.

Principalele subiecte dezbătute au fost:

New and Alternative Technologies  • Networking in Education and Research

• Network Management

• Network Security

Networking in Today Economy  • Open Distance Learning

• OpenSource and GNU in Education and Research

• Social Aspects of Networking Environment Today

© 2022 Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi