Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi |

Office 365

Departamentul de Comunicații Digitale al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu firma Microsoft, a realizat un sistem integrat de autentificare prin care se oferă acces la programul Office365 tuturor studentilor din cadrul instituției.

Programul Microsoft Office365 prezintă o serie de avantaje prin serviciile puse la dispoziție, dintre care amintim următoarele:

  1. Serviciul de email (Outlook) prin care se promoveaza numele institutiei, adresa de email fiind de forma prenume.nume@student.uaic.ro.
  2. Serviciul de stocare de date în cloud (SkyDrive) de capacitate 1 TB
  3. Site personal pentru fiecare student.
  4. Editarea de bază în cloud a documentelor prin intermediul aplicațiilor disponibile: Word Web App, PowerPoint Web App, Excel Web App și OneNote Web App.
  5. Trimitere de mesaje instant persoanelor din lista de contact.

Studenții se pot conecta la resursele programului Office365 pe baza aceluiași cont de acces creat la D.C.D. și folosit inclusiv pentru autentificare în rețeaua wireless, rețeaua din cămine, acces în sistemul Eduroam etc. Obținerea unui cont de acces se realizează prin completarea unui formular pe site-ul de înregistrare https://register.uaic.ro/

Pentru autentificare la serviciul cloud intrați pe site-ul mail.uaic.ro la secțiunea Office365 și dați click pe link-ul „aici”. În noul site introduceți numele contului (de regulă prenume.nume) și parola iar apoi apăsați butonul „Autentificare”.

Autentificare

Serviciul de email poate fi utlizat cu ajutorul aplicației Outlook Web App, aceasta funcționează precum Microsoft Outlook. În momentul lansarii va trebui să setăm limba și formatul zonei în care ne aflăm.

a2

Fereastra Contului nostru, de unde vom putea trimite, citi și configura opțiunile contului

Fereastra Inbox

La fel ca și în Outlook aveți posibilitatea utilizării unei aplicații de tip Calendar, pe care îl puteți accesa din partea de sus a contului.

Calendar

Cu ajutorul Calendarului puteți configura evenimente cât și evenimente recursive.

Evenimente

Aplicația permite crearea și transmiterea mesajelor de tip text, mesagerie instant cât și trimiterea și primirea fisierelor , la fel ca la orice aplicație de acest gen trebuie să vă alcatuiți o listă de contacte pe care să o puteți accesa atunci când doriți.

Creare contact - mesagerie instant

Folosind NewsFeed vă puteți alcatui un profil și seta starea unui status, cum ar fi „Examene, Sesiune, acesta poate fi vizualizat doar de către lista de prieteni sau se poate face public.

NewsFeed

Serviciul de stocare de date în cloud (SkyDrive) permite o capacitate de 50GB pentru fiecare utilizator. Una dintre cele mai utile aplicații este cea de scriere a documentelor, utilizând Word, Excel, Powerpoint. Aceasta se poate face utilizând SkyDrive

SkyDrive

a10

a11

a12

a14

Fiecare student are posibilitatea creării unui site propriu, accesând meniul Site

Site Student

a17

Site Student2Inițial site-ul are denumirea „prenume.nume” , aceasta poate fi schimbata accesând meniul Page din partea stângă

Site Student3

Cu ajutorul unei interfețe prietenoase se pot seta caracteristicile site-lui cat și informațțile ce se doresc a fi afișate

a20

a22

În partea de sus a paginii, respectiv dreapta se poate face delogarea de pe contul de Office365Site Student6

© 2022 Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi