Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi |

Servicii E-mail

Direcția Comunicații Digitale, Statistică și Informatizare nu solicită niciodată utilizatorilor parolele folosite pentru accesarea serviciului de email. În cazul în care primiti astfel de email-uri (sau aveți orice fel de dubii față de email-urile primite sau trafic suspect) vă rugăm să ne anuntați la telefon 1002 (pe interior), +40 232 201 002 (număr RomTelecom) sau prin email la adresa support@uaic.ro .

WebMail – Conectare email UAIC

Contul dvs. de mail – Puteţi citi, scrie, transmite mesaje direct din browser-ul dvs. de >web (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, etc) folosind programul de tip webMail instalat pe acest server, RainMail.

Pentru a putea beneficia de acces la un cont de email trebuie să fiți înregistrat în directorul LDAP. În cazul în care nu sunteți înregistrat, puteți face acest lucru aici

Parola Parola dvs. pe serverul mail.uaic.ro – Pentru o folosire mai comodă a serverului de mail al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, dacă aveţi cont pe acest server, vă puteţi schimba parola direct din browser-ul dvs. de web. Pentru a vă reaminti când trebuie schimbată parola, primiţi câte un mesaj în fiecare zi începând cu 7 zile înainte de expirarea acesteia. Vă rugăm să luaţi în considerare aceste mesaje. Câteva modalităţi de schimbare a parolei şi alte informaţii utile privind parola dvs. puteţi afla aici.

Direcția Comunicații Digitale, Statistică și Informatizare oferă cadrelor didactice, studenţilor, oaspeţilor şi cercetătorilor postdoctorali ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” posibilitatea de a-şi crea un cont în directorul LDAP al acesteia. Contul poate fi folosit pentru:

  • Acces la reţeaua wireless a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”
  • Acces la o adresă de mail pe serverul universităţii (doar pentru angajaţii universităţii)
  • Acces la reţeaua de comunicaţii de date din cămine
  • Autentificare în cadrul altor universităţi ce sunt afiliate la Eduroam

Contul de email poate fi folosit doar pe perioada contractului de angajare, în momentul în care perioada este determinată accesul acestuia se blochează automat la data expirării. Dacă contractul se prelungește obligația angajatului este de a anunța Departamentul de Comunicații Digitale.

Atentie !!

Regulamente de exploatare reţea

Conexiunile cu serverul de mail sunt conexiuni criptate – Toate conexiunile dintre calculatorul dvs. şi serverul de mail al Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi pentru situaţiile în care transmiteţi informaţii (în special nume de cont şi parola) sunt conexiuni criptate pentru a evita situaţiile în care parola dvs. poate fi aflată de către persoane neautorizate.Acest server este folosit pentru conturile e-mail ale personalului academic, de cercetare şi administrativ al Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi şi este administrat de către Departamentul de Comunicaţii Digitale. De asemenea, pe acest server se mai găsesc paginile personale ale utilizatorilor noştri (adresa web este http://home.uaic.ro/~username/) şi sistemul de webMail (interfaţa web pentru poşta electronică: RoundCube sau SquirrelMail).
© 2022 Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi