Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi |

Email Studenți (Microsoft Office 365)

 

Autentificare serviciu (dacă aveți deja cont):

Acces Office 365 Studenți     Acces Office 365 Angajați

variantă alternativă de conectare

Acces Office 365 Studenți     Acces Office 365 Angajați

IMPORTANT: Departamentul de Comunicatii Digitale nu solicită niciodată utilizatorilor parolele folosite pentru accesarea serviciului de email. În cazul în care primiti astfel de email-uri (sau aveți orice fel de dubii față de email-urile primite sau trafic suspect) vă rugăm să ne anuntați la telefon 1002 (pe interior), +40 232 201 002 (număr RomTelecom) sau prin email la adresa support@uaic.ro .  

 

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pot obține servicii de email în urma unei colaborări între UAIC și Microsoft România.

Serviciul este asigurat pentru studenții Universității Alexandru Ioan Cuza fără costuri de întreținere sau suport și asigură, pentru fiecare student următoarele servicii:

    • instituțional, studenții primesc un cont in format prenume.nume@student.uaic.ro;
  • spațiu de stocare de date în cloud cu o capacitate de 1 TB;
  • lucru individual sau în grupuri cu documente prin aplicațiile: Word Web App, PowerPoint Web App, Excel Web App și OneNote Web App;
  • spațiu pentru sit web propriu cu secțiune publică și de grup;
  • agendă de contacte și mesagerie instant.

 

Microsoft Office 365 este disponibil folosind contul de utilizator pentru acces la rețea al fiecărui student (studenții care nu au cont se pot înregistra la https://register.uaic.ro/studs/). Serviciul folosește sistemul unic de autentificare implementat de către Departamentul de Comunicații Digitale al Universității „Alexandru Ioan Cuza” conectat la sistemul de acces al Office 365.

 

Contul de acces pentru resursele programului Office365 este același cont de acces creat la D.C.D. ce este folosit inclusiv pentru autentificare în rețeaua wireless, rețeaua din cămine, acces în sistemul Eduroam etc. Dacă aveți deja un astfel de cont, vă rugăm să-l folosiți. În cazul în care nu aveți un astfel de cont, îl puteți obține în urma completării formularului de înregistrare disponibil pe https://register.uaic.ro/studs/.

 

Conturile de email instituționale, cele care conțin numele domeniului Internet al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, au fost asigurate pentru cadrele didactice și personalul angajat, însă nu și pentru studenți, masteranzi și doctoranzi din cauza resurselor de calcul necesare pentru un număr atât de mare de conturi. Resursele necesare pentru asigurarea acestui serviciu pentru toți studenții au putut fi identificate prin colaborarea cu Microsoft România odată cu lansarea serviciului Office 365.

 

Un tutorial în care sunt descrise funcționalitățile de bază ale acestui serviciu este disponibil aici: Configurare și utilizare Office365.

© 2022 Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi