Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi |

WebMail

Serviciul de E-mail al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi

WebMail la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi  

Aveţi posibilitatea să folositi unul dintre programele webMail instalate: RoundCube sau SquirrelMail. Pentru a folosi aceste programe trebuie să utilizați numele de cont şi parola dvs. de pe serverul de email (mail.uaic.ro).

 

RoundCube -Webmail (alias RC) este un client IMAP multilingvistic bazat pe standarde cu o interfață utilizator asemănătoare unei aplicatii. Oferă în întregime funcționalitatea pe care o astepți de la un client de e-mail, incluzând suport MIME, agendă, manipularea dosarelor, cautarea mesajelor și verificarea ortografiei. RoundCube Webmail este scris in PHP și necesită o bază de date MySQL. Interfața utilizator este personalizabilă în totalitate folosind XHTML si CSS 2.
 

SquirrelMail – Este o interfaţă web pentru mail scrisă în PHP. Acest program vă permite să citiţi şi să scrieţi mesaje de oriunde din lume folosind serverul de mail al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (dacă aveţi cont pe acest server) folosind Internet Explorer, Netscape, Opera, etc. Oferă în întregime funcționalitatea pe care o astepți de la un client de e-mail, incluzând suport MIME, agendă, manipularea dosarelor, cautarea mesajelor. SquirrelMail este un program care permite o serie întreagă de personalizări fără a afecta ceilalţi utilizatori din sistem.
© 2022 Direcția Comunicaţii Digitale, Statistică și Informatizare - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi